Resultater med socialt ansvar
Ajax København Happy Kidz
Ajax-happy-kidz

Håndbold i Ajax København er for alle!

Ajax København er for alle! Derfor har vi i Ajax naturligvis også tilsluttet os det fremragende initiativ, Lykkeliga.
Lykkeliga er et initiativ som er stiftet af den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen, og er en håndboldliga for børn med handicap.
Herunder oprettede vi i 2018 et hold vi kalder for Happy Kidz, som fra dag et var en fantastisk institution i vores forening.

I Ajax Happy Kidz bliver der gennem en masse aktive lege med bold skabt god og læring ramme for vores spillere, samtidig med at de motoriske evner også bliver trænet.
Det er en stor fornøjelse, hver gang vi ser børnene glæde sig over de nye tricks, de lige har lært. Glæden over at være en del af et fællesskab med håndbolden som knudepunkt, er ikke til at tage fejl af, hos hverken spillere eller forældre.

Hos Happy Kidz er det en fast tradition, at vi i fællesskab spiser skumfiduser efter træning og deler et par grin og en røverhistorie eller to, inden vi går hjem og glæder os til næste træning.

Selvom der er tale om et hold for børn med handicap, der ikke stiller op i turneringer som alle andre Ajax hold, betyder det ikke at vi gør tingene halvt. Vores dygtige og engagerede trænerteam søger hele tiden inspiration, således at vi hele tiden kan blive ved med at levere det bedst mulige oplevelser for vores Happy Kidz spillere.

Træner Frederikke Rejgaard fortæller om engagement:
Der er mange spændende initiativer i gang hos Ajax Happy Kidz, såsom indløb med vores seniorhold, Lykkeliga Cup og potentielle samarbejdspartnere, der skal sikre en endnu større gruppe Happy Kidz, der får lov til at mærke Ajax Københavns fantastiske fællesskab”.

Hvis du og dit barn har lyst til at blive en del af vores fantastiske fællesskab, kan I kontakte afdelingsansvarlig, Anja Linde på telefon 60139726 eller mail [email protected]

Ajax København sætter håndbold og foreningsliv på skoleskemaet
Skoleh%c3%a5ndboldens%20dag

Ajax København tager gladeligt ud på skolerne og står for jeres idrætsundervisning.

Vi er i Ajax København særdeles aktive ude på skolerne og i KKFO’erne (Københavns Kommunes Fritidsordning).
Vi har et særligt fokus på de skoler i vores områder omkring Sydhavnen/Vesterbro, hvor der er mange børn fra socialt udsatte familier. Vores formål med indsatsen er dels at få skabt en masse fed, organiseret aktivitet, mens de er på skolerne eller i KKFO’erne.
Ligeledes handler dem om at præsentere eleverne for foreningslivet via håndbolden, således at vi kan bidrage til en positiv oplevelse af idræt og foreningsliv, der kan skabe fremtidige medlemmer, samt måske at få bragt nogle sunde værdier ind i de unge menneskers liv.


Vi har et tæt samarbejde med mange af vores omkringliggende skoler. Her har vi adskillige projekter kørende, i et forsøg på at komme den sociale ulighed lidt til livs. Vi turnerer blandt andet rundt på skolerne i deres idrætstimer og spiller håndbold med dem.

Vi afholder skolehåndboldens dag på Litauens Plads, hvor vi både leger en masse med bold, men gør også håndbolden mere kompetitiv, for at imødekomme, især drengenes konkurrencegen.

Vi kommer også altid forbi, når skolerne kontakter os og har brug for et frisk pust, når de oplever at børnene bliver svære at styre, fordi de synes at idrætsundervisningen er kedelig.
Her oplever vi, at vi yder rigtig fin assistance, da vi som udefrakommende i højere grad er med til at skærpe børnenes opmærksomhed og nysgerrighed.


Én af vores meget værdsatte samarbejdspartnere er ISA (Idrætsligt samarbejde). Igennem ISA har vi adgang til de socialt udsatte KKFO’er, hvor vi jævnligt kommer ud og præsenterer de unge for vores sport. Det er en fantastisk oplevelse at se når børnene får en bold i hånden og forsøger, at vise de frivillige trænere alle de fede ting, de kan med en bold.

Selvom langt fra alle havner i foreningslivet, får vi skabt en god kontakt til børnene.
Vi tror på, at de oplevelser vi skaber gennem idrætten, er med til at trække dem i den rigtige retning, og når alt kommer til alt, så er dét, det vigtigste for os.

Projekt Juleglæde
Projekt%20julegl%c3%86de

Hvert år, omkring juletid, er vi medarrangører på en juletræsfest for socialt udsatte familier.

Udover selve festen, samler alle vores afdelinger penge sammen, og sørger for købe julegaver til børnene i de familier der ellers ikke har råd til julegaver.

Projekt Juleglæde er en tilbagevendende tradition i Ajax København. Når julen står for døren, får samtlige afdelinger i Ajax København ’tildelt’ en række børn fra socialt udsatte familier. Afdelingerne sørger herefter for at samle penge sammen, samt at købe gaver til pågældende børn. Vi sørger altid for at få beskrivelser af børnene, så vi er sikre på at de indkøbte julegaver er til glæde og gavn for børnene.
Hele projektet kulminerer når vi inviterer børnene og deres familier til julefest i vores klubhus. Her sørger vi for hyggelige rammer omkring festen, naturligvis serverer vi det store traditionelle julebord, samt overrækker gaverne fra alle vores hold.

Det er altid, år efter år, en evig fornøjelse at få lov til at huse alle familierne til julefesten, samt at opleve den glæde der skabes hos både børn og voksne, når vi mødes, hygger, spiser og deler gaver ud.
Projekt Juleglæde er en tilbagevendende tradition hos Ajax København, og med en projektleder som Annette Grønmann, hvis værdier er dybt forankret i Ajax Københavns DNA, har vi styrket indsatsen for at udvikle på konceptet og forhåbentligt få skabt endnu flere mindeværdige juleaftener.

Projektleder Annette Grønmann beskriver børnenes glæde således:
Det er en meget stor glæde for børnene at modtage gaverne, da det ikke er ret tit at de får gaver. Gaverne gives af vores hold i Ajax, og her er der skrevet en hilsen til barnet, så gaven bliver meget personlig og glæden fra børnene er det hele værd. Glæden for alle os der får lov at være en del af festlighederne, er også enormt stort. Det er fantastisk”.

Igennem årene har vi haft nogle helt fantastiske aftener, hvor vi oplever børn og deres familier få en aften de sent glemmer, hvorfor dette projekt har en stor vigtighed I og for Ajax København.

Mindre ressourcestærke spillere ansættes i klubben
Sportsl%c3%b8rdag

I Ajax København gør vi en stor dyd ud af, at alle medlemmer har de samme muligheder.

I hele klubben har vi et stort fokus på at give alle vores spillere de samme muligheder, for de samme fede oplevelser.
Vores fælles klubture, såsom påskestævner til ex. Prag er typisk nogle lidt dyre ture, og vi oplever at nogle af de spillere der kommer fra ressourcesvage familier,
melder fra fordi der simpelthen ikke er midler nok.

Det kan og vil vi som klub ikke acceptere. Derfor tager vi hånd om de spillere med udfordringer, og ’ansætter’ dem til nogle forskellige opgaver i klubben, hvorefter de honoreres ved at få betaling/tilskud til de forskellige klubture.

I forbindelse med vores sportslørdage, hvor vi har helt op til 60 børn i 0 til 3-årsalderen med deres forældre på gulvet til en masse leg. Her har vi spillere fra vores ungdomsafdelinger til at stå i døren og tage imod folk og betalinger. Dog er det ikke kun i døren, at spillerne har en funktion. Der er også med på gulvet til en masse leg, sammen med alle børnene.

Vores frivilligt drevene cafeteria er også et sted hvor der altid er brug for en hjælpende hånd. Her kommer både spillere og forældre og hjælper med diverse opgaver.

Ligeledes har vi løsninger hvor spillerne hjælper til i forbindelse med diverse kamparrangementer, som trænere på enten faste hold, eller i forbindelse med håndboldskoler.

Vi er enormt stolte af denne løsning, fordi vi kan se hvorledes at, alle spillerne får de samme muligheder, samtidigt med, at de lærer en masse af forpligtelserne i at tjene deres ’egne’ penge.

Cykelevent for det gode formål
Cykelevent%204

En gang om året, cykler alle ungdomsafdelingerne penge ind til et godt formål!

Hvert år, i forbindelse med at vores bedste seniorhold spiller hjemme i Bavnehøj, afholder vi et cykelevent hvor deres samles penge ind til fordel for en velgørende sag.
Sidste år blev der samlet penge ind til en støttefond, hvis formål er at støtte de børn i Ajax, der ikke har råd til at deltage i diverse klubarrangementer eller stævner. Tidligere har vi støttet eksempelvis Julehjælpen og Danske Hospitalsklovne.

Fælles for alle vores velgørenhedsmodtagere er, at de alle har til formål at gøre en forskel for børn der har brug for det.
Forrige år fik vi cyklet 13.000 kroner ind til vores støttefond. Sidste år ramte COVID-19 et par uger inden afviklingen af arrangementet.

I Ajax København opdrager vi alle vores spillere til at tage socialt ansvar, hvilket i dette tilfælde betyder, at det er vores ungdomsspillere selv der står for at finde sponsorer til arrangementet, og selv skal træde i pedalerne for at samle så mange penge som muligt ind.

Rent praktisk, fungere det således at, alle børnene i klubben finder minimum 5 sponsorer, der vil støtte op med x antal kroner pr. kørt kilometer og til eventet, tramper spillerne selv i pedalerne. Det er afgørende for succesen, at der skabes ejerskab hos spillerne, for at skabe et succesfuldt event.

Vi er i Ajax København meget bevidste om, at hvis alle vores ungdomsspillere skal engageres i projektet, skal det være en god oplevelse at deltage. År efter år ser vi hvorledes at spillerne, upåagtet af hvilken årgang der er tale om, giver den fuld gas til arrangementet, for at samle så meget penge ind, som overhovedet muligt. At vi kan samle alle spillerne til et arrangement der først og fremmest handler om at samle penge sammen til velgørende formål, i forbindelse med afviklingen af vores kerneydelse, nemlig håndboldkampe, og se dem give så meget liv til arrangementet, er en kæmpe fornøjelse.

I Ajax København går vi benhårdt efter, hvis Corona tillader det, at lov at gentage succesen igen næste år. Vi har dog stadig til gode at beslutte hvem der denne gang skal nyde godt af vores blod, sved og tårer.

Bavnehøj Arena huser hjemløse under Corona
Cv19-bavne

Da Danmark lukkede i forbindelse med COVID-19, åbnede vi Bavnehøjhallen for byens hjemløse.

I forbindelse med COVID-19, oplevede vi hvordan vi som forening, meget fornemt har løftet anderledes opgaver.
Da Danmark blev ramt af COVID-19 og de første nedlukninger af landet kom, gjorde vi d.14. marts vores faste hjemmebane, Bavnehøjhallen, til et værested/beredskabscenter for hjemløse i København.
Her har en lang række af frivillige fra Ajax København, stillet sig til rådighed og sørget for både morgenmad og frokost, til de mange hjemløse, der i disse tiden benyttede Bavnehøjhallen, som trygt værested.

Formand for Ajax København, Flemming Thomsen siger om indsatsen:
Der har været en kæmpe opbakning fra alle frivillige i hele klubben. 30 min efter vi rakte ud til vores trænere, ledere eller frivillige, havde rigtig mange meldt sig. Det var alt fra forældre til børn der spiller i klubben, trænere, holdledere, andre frivillige, samt vores ligadamer. En kæmpe indsats for alle som har et dybt Ajax hjerte, samt lever efter vores Ajax DNA “En klub med socialt ansvar”, jeg kan ikke blive andet end stolt“.

Ajax København Feriecamps
117196346_10223037721153166_2793938888468451382_n

Vi åbner dørene til en masse aktivitet, når skolerne holder ferie.

Når folkeskolerne holder ferie, sørger vi for en masse aktivitet for de unge mennesker. Vi vil gerne skabe et frirum og en sund base med en masse forskellige aktiviteter, i de perioder hvor børnene har en masse fritid.
Erfaringen fortæller os, vores geografiske placering taget i betragtning, at mange børn og unge i området ikke har noget at bruge deres tid på. Hvilket betyder, at mange har en tendens til at hænge ud på gaden og lave ballade. Vi vil derfor gerne have dem væk fra gadehjørnerne og ind i hallen!

Vi afholder derfor FerieCamps, af en uges varighed, hvor vi inviterer børnene ind i hallen, ganske gratis. Det er ikke kun på halvgulvet i Bavnehøj Hallen der er aktivitet, men vi omdanner hele Bavnehøj Idrætsanlæg til et stort aktivitetscenter. Der er en masse forskellige aktivitetstilbud, både de mere traditionelle såsom fodbold og håndbold, men tidligere har vi også tilbudt ting som parkour, e-sport, dans og mad-skole.


Rammerne for FerieCampen er et samarbejde mellem Ajax København og Kulturhuset Karens Minde. Vores rolle i samarbejdet er, udover at tilbyde håndbold som aktivitet, at organisere Campen, samt udvælgelse af aktiviteter.

Når frokosttid nærmer sig, mødes alle deltagerne til en fælles frokost, uanset om man har været til fodbold, håndbold eller dans. Det er også her vi forsøger at sammensætte grupperne, så der skabes nye relationer på kryds og tværs. Vi vil gerne have indsluset de unge, som har hang til at lave ballade, i andre grupperinger og relationer, der er sunde for dem.


Vi udvider børnenes horisont

Det er fantastisk at opleve hvordan de deltagende børn, bliver udfordret i noget de aldrig før har forsøgt sig med. Til håndboldtræningerne oplever vi børn, der aldrig har spillet håndbold før, men som lige pludselig opdager nye spændende sider ved håndbolden, hvorpå de kan udfolde deres kreativitet og det er lige præcis det som FerieCamp handler om – at få åbnet døren op for noget nyt og spændende og henlede tankerne over til noget andet, som også kan give værdi i livet.

Sportslørdag
Sportsl%c3%b8rdag%203

Håndbold for de alleryngste i Ajax.

Sportslørdage er for de allermindste, og er en dag hvor vi fylder Bavnehøjhallen med børn fra 1 til 5-årsalderen, og i samspil med deres forældre, bruger hele formiddagen på at lege en masse med bold og lave ting der kan hjælpe motorikken lidt på vej.
Hver lørdag morgen fra september til maj måned er der altid fuld fart over feltet og højt humør, og vi oplever ofte, hvordan denne introduktion til boldspil og Ajax som forening, e r noget der får ungerne og deres forældre til at blive hængende i klubben.